Fekete-erdői szelet

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • piskóta tészta
  • 8 dl turmixolt meggylé cukorral ízesítve
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 8 dl habtejszín
  • 4 csomag habfixáló
  • cukor a hab ízesítésére
  • meggy díszítésnek

Elkészítés

Sütünk egy piskóta tésztát: 6 db tojássárgáját 30 deka cukorral 9 evőkanál vízzel jól összekeverjük. 25 deka rétes lisztet 5 dkg kakaóval és fél csomag sütőporral összekeverjük. Ezeket jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjének felvert kemény habját. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Amikor kihűlt, három felé vágjuk. Meggy krém: 8 deci turmixolt meggyet összekeverjük ízlés szerinti cukorral. Ebből 6 decit felforralunk. A maradék 2 decibe elkeverünk 2 csomag főzős vanília pudingport és ezt a forrt meggybe keverjük és addig kavarjuk tűz felett, míg kemény krémet nem kapunk, majd kihűtjük. Tejszínkrém: 8 deci habtejszínt ízlés szerint cukorral és 4 csomag habfixálóval kemény habbá verjük. Keveset díszítésre félre teszünk. Elkészítés: Az alsó piskótatésztát megkenjük először meggy krémmel, majd tejszínnel, rátesszük a második piskótalapot, ezt is előbb meggykrémmel, majd tejszínnel megkenjük. Végül betakarjuk a harmadik lappal. A tetejét megkenjük vékonyan tejszínnel és megszórjuk csoki darával. Kockára felszeleteljük. Mindegyik tetejére habzsákkal tejszínt nyomunk és ráhelyezünk egy szem meggyet.

Megjegyzés

Mutatós és nagyon finom. A receptet "Szabó Szilvia" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.